keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Rokkitähtipaita

Poika valitsi taannoin Tanyasumilta Rokkitähtikuosia, ja pyysi paitaa. Nyt se on vihdoin tehty :) Kaavana Ottobre 4/2013 numerosta Metal Button ja Beagley Boy. Molemmat perustuvat samaan kaavaan, Beaglley Boy on hupulla ja Metal Button nappilistalla. En tehnyt kumpaakaan, vaan ihan perusteepparin.

Mittailin lapsen ensin, ja totesin leveyden vastaavan aikalailla OB kokoa 110. Kaava vaikutti kapeahkolta, joten en kaventanut ollenkaan. Hihaan laitain lisäpituutta yhteensä noin 7 cm, paidan pituus pysyi alkuperäisenä.

Kantinkääntäjää en edelleenkään omista, ihan oikeasti pitäis varmaan hankkia, ja toimiva kaksoisneulasysteemi.. Mutta näillä mennään mitä on. Pääntielle tein kapean resorihuolittelun ja hihansuuhun leveän trikookäänteen. Tähän olis niin makeasti passaanut kirkkaanpunainen trikoo, mut ei ollu kaapissa. Helmaan tein ihan vaan yksinkertaisen käänteen saumurihuolittelun jälkeen.


Paita on sopivan kokoinen, mahtavaa! Pojan hymy kyllä palkitsi, kannatti tehdä. Ihan niinleveää hyvmyä ei olekaan äitin ompelusten takia pitkiin aikoihin nähty.

Kangas kutistui esipesussa melkoisesti. Ostin 70cm, pesun jälkeen 57cm. Mutta on tuo kyllä aika napakkaakin. Jäljelle jääneestä palasta saa just hihan, etu- tai takakappaleen. pitää vana olla jotain, mihin yhdistää..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti