keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Mustikkatissis

Facebookin Ompeluelämää ryhmässä on erittäin suosittu tissitunika, tissis tuttavallisemmin. Minäkin päätin ihanasta Viljamin mustikkajoustiksesta sellaisen itselleni väsätä. Otain siis xl-kokoisen kaavapaketin, ja aloin sovittelemaan palasia yhteen yksi kaunis kesäkuun päivä.

Etukappaleet jäi vähän huonosti ja hiha-aukko liian pieneksi, joten tunika meni marinoitumaan hetkeksi kaappiin. Tänään otin tunikan esille, purin etusamnaa ja asettelin etukappaleet uudestaan. Tiedättekö, että on omalla tavallaan haastavaa olla rintava. V-aukkoiset vaatteet näyttävät hyvältä, mutta rintamitta loppuu helposti kesken. Eli seuraavassa mallissa lisään etukappaleeseen pittuusa, takappale on ok. Mekko on hihaton, sillä kangasta ei riittänyt. Tilasin Käpy -kangasta seuraavaan vähän enemmän (Tenavakulman alelaarista)..


Pituuden piti olla noin 15-20 cm lyhyempi, mikä lie mittavirhe osui. Ja ei en ole raskaana (ikävä kyllä..) Nyt rintaosa asettuu kivasti, hiha-aukkoa en lähtenyt suurentamaan, pitää tehdä se seuraavaa ommellessa. Luulen, että jos lähden korjailemaan, teen sitä ikuisuuteen saakka. Helman pituuden saatan lyhentää, jos inspiraatio iskee. Toisaalta poikani sanoi tätä ihanaksi tanssimekoksi <3

2 kommenttia:

  1. Älä pätkäse. Kivan mittanen näin. Istuu hyvin tosta edestä. Tää Viljamin mustikka on kyllä ihanaa kangasta. Mietin just, että pitäiskö tilata itelle lisää.

    VastaaPoista