lauantai 3. elokuuta 2013

SaVaWay Botanical 31.7.2013

Oli aika hassu tunne, kun illalla tuijottaa kelloa, että milloin saa aloittaa leikkaamisen ja ompelun. Päätinkin, että olen ihan hiljaa, tai mies olis ehkä soittanut valkotakkiset paikalle. Kun inspiraatiokuva tuli, heti mielessä oli kankaanpala, jonka haluan käyttää pois silppulaatikosta. Se on kotiutunut pääkauounkiseudun tsi-kassin uumenista, ja on omalla tavallaan ihana ja kamala. Tässä materiaalit, joilla lähdin haasteeseen.


Kaavaksi alunperin suunnittelin yhdityksen kaavaa, mutta lopuksi päädyin kuitenkin nettinöttöseen. Se vaan on niin ihana. Tasan ysiltä aloitin kaavojen leikkuun, ensin nättäsen kukallisesta, fleecestä ja bambu-puuvillasta. Siiten lopun kukallisen silppusin vapaalla kädellä sopiviksi imuiksi ja leikkelin myös bambu-puuvillasta imuja niin kauna kun sitä riitti. Myös tuo flanellinen kierrätysimu päätyi yhden imun sisään. Tai puolet siitä.

Mulla ei oo edelleenkään kapeaa tarranauhaa, ja halusin tähän kiinnitysysteemin. Siispä tartuin neppipihteihin. Oma ohjelmansa oli neppikaavan piirtely, jonka tein sujuvasti suoraan bambulle lapsen myrkyttömillä tusseilla. Kolmas väri vasta antoi sopivan lopputuloksen.. Nepittelyyn kului aika paljon aikaa.

Ensimmäisen vartin jälkeen mulla oli jo 3/4 tehtynä eli ne imut :) Saumurilla on helppo hurautella. Tää oli myös taktiikka, tiesin, et vaikka aika loppuis kesken, oli edes jotain valmista. Huomasin, että kun tein ns. aikaa vastaan, keskityin paremmin ja tein rauhallisemmin, ettei tarvitsisi purkaa.


Kuvassa siis aikaansaannokset tunnissa. Kuvattuna klo 22, aloitin klo 21. Aikaa olisi ollut vielä 45 minuuttiia, mutta ei teemaan sopivia kankaita. Nöttösen sisäpintana pehmoinen babyfleece, väri mangonkeltainen ja ostettu vuosia sitten Myllymuksuilta. Kukkakangas sieltä tsikassista ja bambu-puuvilla ostettu vuosia sitten ehkä Malmin hulinoilta. Takimmaisen imun toinen puoli Marimekon kierrätystrikoosta, samaa kuin tässä setissä -> Edessä olevan tiimaimun kolmantena kerroksena vanha pyyhefrotee. Napakoittaa mukavasti. Kapean imun kerroksina kukallisen lisäksi bambu-puuvilla ja 2 krs kierrätysflanellia.


Tässä vielä nepeistä kuva. Ihan kuin kukkasia nekin :) Tein ne laittamalla piikkikappaleen eri väriseksi kuin neppikappaleen. Aika kivat, ja sopivat teemaan mukavasti. Itse en tätä keksinyt, vaan poistovaippoja pyöritellessä olen idean bongannut.

Vinkki, älä laita neppejä lähelle reunaa. Saumurointi ei onnistu. Tarran kanssa ei ole niin tarkkaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti