perjantai 19. heinäkuuta 2013

Vesiputouskaulus -paita

Niin, kaavojen hankkiminen olisi ehkä yksinkertaisinta (ja kirjastosta niitä saa lainaksi jopa ilmaiseksi). Joka tapauksessa, olen huomannut, että kropalle sopii kivasti vesiputouskaulus. Se hukkaa vatsamakkaroita, hävittää ylisuurta povea ja on tavallisesti aika kiva päällä.

Eilen pesin Kangashamstereista hankitun kankaan aj aloitin kaavojen väsäämistä. Niidenkin tekeminen olisi varmaan helpompaa, jos olisi edes yksi sopivankokoinen peruskaava. Kaikki mulle heti tänne nyt -tyyppisesti en siis lähtenyt mihinkään kaavoja etsimään, vaan luovasti hyödynsin Ottobren kaava-arkkia. Uusimmassa on 170cm kokoinen peruspaita, ja siitä lähdettiin. Apuna oli kivasti istuva vesiputouskaluluksellinen paita (Prisman Premoda mallistoa).

Selasin myös nettiä ahkerasti, löytämättä kovin tarkkoja ohjeita. Hyödynsin kuitenkin tätä.Piirsin ensin kaavan normaalina kaavapaperille. Takakappale oli auttamattomasti liian kapea, lisäsin sentit taitteelle ja kavensin sitten päänaukkoa. Etukappale tuottikin enemmän päänvaivaa. Arvoin mittoja mallipaidasta ja tuijottelin blogikuvaa. Lisäsin loppujen lopuksi helmaan muutaman sentin (niin, kokoni ei vastaa 170cm lapsen kokoa, muuten kuin pituudessa). Eteen pääntielle lisäsin ensin 13 cm. Ei näyttänyt kovin runsaalta, joten katkaisin kaavan vielä toisestakin kohtaa, ja lisäsin vähän lisää. Ei olis pitänyt..

 Kauniisti ilmaistuna paita on hiukan avonainen. Liian avonainen töihin, mihin sen alunperin ajattelin. Ehkä toimii painijanselkä -topin kanssa. En kuitenkan halua rintavarustustani esitellä opiskelijoille. Eli blogissakin mainittu, että vesiputouskauluksesta tulee helposti liian avoin, pitää paikkaansa.

Hihaan olen suht tyytyväinen. Kangas ei ole ehkä riittävän joustavaa tähän. Hihansuihin ompelin framilonpätkät, jotta ne on helpompi huolitella. Hihan pituus on valittu tarkoituksella 3/4 mittaan, tykkään siitä eniten. En pidä liian kapeasta hihasta, vaan mielummin joku pieni kiristys kyynärpään tienoille ja siihen poikki. Helman varmaan huolittelen ihan kaksoisneulaompeleella. Btw, sekin on eka kerta.

En ole aikaisemmin muokannut kaavoja näin paljoa. Eli oikeasti ekaksi kerraksi kaavoitusta ja vesiputouskaulusta, tää on hyvä suoritus. Ja tuota helmenharmaata kangasta on vielä metritolkulla, joten voin harjoitella tätä hommaa ihan rauhassa. Tää kangas on ehkä myös sen tyyppinen, että vois olla hippusen enempi tilaa vyötäröllä ja lantiolla ja ehkä pientä rypytystä sitten siihen..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti