sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Vaippoja vaippojen peräänkin..

Jotenkin vaippojen ompelu on ihanaa. Ei vaan voi mitään. Toisaalta on tosi kiva miettiä, et millasen kombon tällä kertaa tekis. Voi kun oliskin loputon kangasvarasto, josta vois taikoa just mieleisiä kokoonpanoja.. Tän postauksen vaipat on syntyneet nyt viikonlopun aikana.


Vasemmalla pääkallokuosinen housuvaippa, jälleen Kiedon kaavalla, mutta nyt koossa L. Aina ei mene niinkuin ajattelis, ja tähän osui täyttöaukko eteen. Mutta eiköhän tuo toimi niinkin.. Imuna sisäpinnan joustofroteen lisäksi 2 kerrosta flanellia ja 1 kerros bambufleeceä. Toimii taasen harkkahousuina tai housuvaippana lisäimuilla tarpeen mukaan.

Yläpuolella oleva liekkikuvioiset harkkahousut on tehty WeeWekan Training Knickers kaavalla, jonka pitäis olla sopiva noin 2-vuotiaalle. Koska en tehnyt resoreita, vaan foella kannatsin reisiaukot, on ne aika nihkeät kokoiset. Mutta toisaalta, omalle hoikkikselleni nää olis ollu ihan jees. Kai. Tässä mallissa ei ole täyttöaukkoa. Sisäpintana ja yhtenä imukerroksena Kestokuplis, luomulaatuinen tuhti joustofrotee. Toisena imukerroksena silpusta koottu bambufleece-imu. Kokoaminen näkyy sisäpinnan kolmiaskel-siksakeissa.

Keskellä ylhäällä on nopea surautus eli uudistettu imu. 2 kerrosta flanellia, 1 kerros pyyhefroteeta. Suhteellisen ohut imu, toimii hyvin nopeana imuna ja kosteuden levittäjänä. Näitä tarvitaan aina!

Oikeassa reunassa ylhäällä vaippapussi. Tehty paksummasta, varmaankin 2 mil pulista. Se ei vaippamateriaalina ole mikään erityisen hyvä, sillä se hiostaa. Mutta ei niitäkään paljoja pois heitellä, vaan surautellaan käyttöön eli vaippapusseiksi :)

Alarivissä melkein keskellä on kahdet liivinsuojat. Syntyneet taas tilkuista. Pääkallopul-tattijoustis kätkkee sissänsä vielä kerroksen pyyhefroteeta. Nopeasti imaiseva suoja tämä. Mutta imukyky ei varmasti ole bambun tai hampun luokkaa. Vaaleanpunainen pul on 1 mil pulia, joka on kanssa nykyisiä hiukan tuhdimpaa. Sisäpintana näissä bambuneulos, imuina joustofroteeta ja bambufleeceä.

Toinen oikealta on Kiedon yhdenkoon vaipan kaavalla tehty sisätäyttövaippa. Kuosi Katin Mussukoilta saatua joustofroteeta ja sisäpintana bambuneulosa yksityiseltä lahjoittajalta. Kumpparit on aika napakat, joten tämä sopii ihan pikkuisellekin todennäköisesti.

Viimeisempänä, mutta ei vähäisimpänä yökäyttöön suunniteltu L-kokoinen sisävaippa. Kaava on Huisin. Ulkopinnan tattijoustis Katin Mussukoilta. Sisäpintana kuivaliinaneulos (lahj. Vekaravintti). Etuläppä on vaipan sisäpuolella, ihoa vasten kuivaliinaneulos, kerros pyyhefroteeta ja kerros bambua. Täyttöaukkoon sujahtaa toinen läppä, jossa on 2 kerrosta joustofroteeta ja kerros pyyhefroteeta. Yksinään tämä ei monillakaan toimi yövaippana, mutta buustaamalla sen bambu tai hampputaitolla ja mahdollisesti villa/hahtuvaimulla, se toiminee esimerkiksi villahousujen kanssa. Tämä vaippa myös kuivuu inhimillisessä ajassa, joten käyttöaste nousee huimasti. Lähes kaikki imut ovat ns. nopeita ja levittäviä, joten tänne voi huoletta laittaa hidasta imua mukaan suuremmin miettimättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti