torstai 10. heinäkuuta 2014

Lahden lainaamon täydennys

Nyt olis viimeisetkin (jotka ehdin ommella ennen lähtöä) kasassa ja kuvattuna. Viikonloppuna suuntaamme Lahteen, ja samalla vien aikamoisen kasan vaippoja Lahden vaippalainaamon käyttöön.


Kuva on vähän sumea, mutta eiköhän siitä riittävästi selvää saa.. Ylhä imällä vasemmalla Tighty Whitey Hipsters M-kokoinen aio. Oikealla ylhäällä Mummut kaavalla sovellettu yövaipan pohja ja edessä kiedon yhdenkoon taskuvaippa.

Aiossa pintana yksityisen lahjoittajan pul. Sisäpintana Kangastukun alekorista ostettu vaaleanpunainen cmx. Tukena marinoitunut ohuehko joustofrotee ja siihen ommeltuna kiinni 2 krs bambuhamppufleeceä (Vekaravintti).Neppi-imu, joka on kiinteän imun muotoinen, kiinnittyy 3 nepparilla sisäpuolelle taskuun (tarkoitus on nepittää se kiinni kuivumisen jälkeen ennen vaipan kääntämistä oikein päin) sisältää kerroksen Kestokuplista ja 2 kerrosta bambu-hamppufleeceä. Kuminauhoja ei ole tikattu kujiin, sillä se vähentäisi kuminauhojen joustavuutta näin paksulla imukombolla. Kaavassa on sisäpinta kuitenkin selkeästi ulkopintaa pienempi, ja materiaali on keinokuituista, niin uskon tämänkin toimivan.

Mummut sisätäyttövaippa on tehty kuivaliinaneulos -sisäpinnalla. Tueksi on laitettu puuvillacollege (Vekaravintti) ja kiinteänä imuna on 1 kerros mikrokuitua. Tämä tarvitsee ehdotomasti yökäytössä lisää imua, suosittelen bambua ja hamppua höystettynä sopivilla kerroksilla puuvillaa. Mulla ei vaan yksinkertaisesti ole enää yhtään imumateriaaleja, niin en voinut tehdä valmiiksi sopivaa imukomboa käytettäväksi tämän vaipan kanssa. Ehkäpä villaimu olisi myös hyvä buusteri tähän.

Yhdenkoon taskuvaippa on kaikessa yksinkertaisuudessaan pul+coolmax. Säätönepit on edessä, ja lisäsäätötarra huolehtii leveyssäädöistä (tai niiden riittävyydestä). Tätäkin käytetään erilaisten imukombojen kanssa vauvasta ja käyttäjästä riippuen. Itse pidin harso+lisäimu kombosta. Lisäimuna erilaisia froee-, flanelli-, bambu-, ja bambu-hamppu -imuja.

Tässä vielä koko pläjäys... On muuten pari vaippaa. Näiden lisäksi yleiskasaan, joka odottaa vielä osoitettaan on syntynyt muutama vaippa ja iso nippu siteitä ja liivinsuojia. Mukana on myös pari korjattua vaippaa, pääasiassa kumpparikorjauksia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti