tiistai 22. heinäkuuta 2014

Silppulaatikon tyhjennystä

Kaikki ompelevat varmaan tietävät sen fiiliksen, kun ei voi heittää pois suht pieniäkään tilkkuja, kun niistä saa vielä jotain.. Ja kun projektina on ommella vaippalainaamoihin, yllättävän pienistä tilkuista on iloa. Kestositeet ja liivinsuojat syntyvät todellakin leikkuujätteestä. Useimmiten ompelen niitä samalla kuin vaippojakin, mutta nyt oli pul- ja cmxtilkkuja kasaantunut muun materiaalin ohella. Silppulaatikkoon siirrän myös uusiokäyttöön menevät vaatteet, joten trikoota voi hyvinkin olla isompiakin paloja. Tänään otin operaation silppulaatikon tyhjennys käyttöön... Ja olihan se tarpeen. Silppulaatikko tursuili yli, ja sieltä oli vaikea löytää mitään.

Isosta kasasta erilaisia pultikkuja syntyi liivinsuojia. Kaikissa on imua pyyhefroteeta, kierrätyskamaa siis. Kumpainenkin pyyhe oli aika paksua, joten laitoin vaih yhden kerroksen. Uskoisin näiden kuitenkin toimivan. 4 paria on cmxsisäpinnalla, 1 pari flanellia, 1 pari trikoota ja 1 pari fleeceä.




Kestositeitäkin syntyi 4 erilaista. Pääasiallisena imuna pyyhefrotee. Kosteussulkuna kaikissa pul, osassa ei ihan koko siteen alalla, mutta reilusti siivekkeiden puolella kuitenkin. Kärpässienitrikoo on pojan vanhasta me&i paidasta, hihaan tuli reikä, joten en kehtaa myydä. Trikoo itsessään on erittäin hyväkuntoista. Raidallinen on niin ikään trikoota, jostakin kangasostosta tuli, ja on niin kapea suikale, ettei isompia siitä ommella. Kuviollinen on flanellia. Tämä on tehty omaan jälkivuotokäyttöön. Mintunvihreän sisäpinta on coolmaxia.


Silppulaatikosta syntyi myös neppi-imu, jossa pinta on coolmaxia, ensimmäisenä imuna ohut flanelli ja toisena bambu-hamppufleece. Ohut, notkea imu, mutta ei tokikaan mikään superimu ohuudestaan johtuen. Mutta kuivuu melko nopsaan. Pari pesulappua jää odottelemaan vauvan saapumista marraskuussa.


2 pulpussia syntyi Kestovaippakaupasta ostamastani turkoosista kukka pulista. kaiketi luin huonosti tekstin, en ikinä osta näin paksua pulia. Päätin sen siis lahjoittaa Kestovaippayhdistyksen käyttöön, koska en sillä mitään itse tee, enkä halua myydä eteenpäinkään.


Sitten Lahden lainaamon kangassilppupussista löytyi kovin kapoisia vaippakankaita. Nämä olivat siis valmiiksi leikattuja, mitään käsitystä kaavasta ei ole, mutta yber-kapea tämä on! Pakko oli testata, miten se oikeasti toimii. Kumppareiden sijaan laitoin foen, sillä sen avulla haara jää edes hiukan leveämmäksi. Sisäpintana on KVK:n bambujoustis, joka on ihanan paksua laatua. Suosittelen! Tein tähän myös imun silppulaatikon sisällöstä, eli 1 krs pyyhefroteeta, 2 krs bambu-hamppufleeceä ja 1 kerros bambujoustista. Vaikka mittailin leikellessä, jäi imu liian leveäski haarasta ja pituuttakin oli liikaa. Uudella saumurointikierroksella kavensin ja lyhensin sitten. Ainoastaan pyyhefrotee on tiiman mallinen, muut ovat kapeana suikaleena imun keskellä. Leikattua kangasta tuijotellessani arvelin koon olevan m, mutta valmiina ehkä s. Riippuu tulevan käyttäjän mitoista, pääsekö tämä ikinä testiin...


Silppulaatikko tyhjeni tällä keikalla ylipursuavasta sellaiseen 80% täyttöön. Eli tavaraa vielä riittää, joskaan pulpalasia ei juurikaan nyt ole. Mutta kaikkeen muuhun kaikenlaista silppua riittää. Kesälomaa on vielä pari viikkoa jäljellä, joten jotain ehtii vielä ommella. Ja äitiysloma alkaa syyskuun lopussa, siittenkin ehtinee hiukan ompelukoneella hurruuttaa, kun esikoinen on esikoulussa ja mä yksin kotona..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti