lauantai 26. heinäkuuta 2014

Pikkuisia NB vaippoja, lainaamoihin..

Kun on omakin asukki masussa, niin pikkuisten vaippojen ompelu on ihanaa. Oma tulokkaamme ei travitse oiekasti yhtään pientä vaippaa, tarpeet on olemassa vasta M-L kokoisina. Pikkuvaippoja on riittävästi, mutta silti niin kovin tekisi mieli niitä ommella itsellekin.. Yhden imun tein, vaikka niitäkin on paljon. Tein perhostaittotyyppisen imun, jossa on kuosina juostofrotee, imuna bambuhamppufleece kaksinkertaisena ja keskellä vielä kerroksen verran zorbia. Imu on aika jytäkkä, mutta toisaalta riittänee yksinään aika pitkällekin vaihtovälille. Zorbin sijoitin bambuhamppujen väliin.

Mutta niitä lainaamovaippoja taas :) Pikkusia vaippoja ompelin siksikin, että pikkusia jämäpaloja on aika paljon, eikä niisä isoja vaippoja enää saa. Monessa joko korkeus tai leveys jää naftiksi.


Ensimmäisenä esittelyyn pari Huisin nb-kokoista taskuvaippaa. Sisäpintana molemmissa valkoinen coolmax. Tässä piti valita joko sopivan värinen tai levyinen tarra. Liekkipul on kotoisin yksityiseltä lahjoittajalta ja sisäpinnan cmx Lahden lainaamon pussukoista. Keskellä oleva vaalea sisävaippa on tehty NettiNöttösen kaavalla (kaavan tekijä Nalle-vaippojen Leila) ja tarkoituksella jätetty näpsykiinnitteiseksi. Sisäpintana tässäkin coolmax Lahden lainaamopussukoiden syövereistä. Laadultaan tämä coolmax oli aika jämäkkää. Ulkopintana pehmoinen velour. Kiinteänä imuna on 2 kerrosta velouria myös. Tukena ohuehko joustofrotee. Imun tein tähän omasta zorbista ja joustofroteesta. Imussa on zorb yksinkertaisesti päällystetty molemmin puolin joustiksella, jolloin sen pitäisi toimia moitteettomasti ja imeä melkoisen paljon. Imu on vaipasta täysin irrallaan, joten sitä voi käyttää myös muissa vaipoissa.


Kiedon kaavalla tein Lintuset pulin jämistä yhdenkoon vaipan. Näillekin tuntuu olevan tarvetta, ja palanen oli sopivan kokoinen. Sisäpintana taas coolmax. Coolmaxin runsas käyttö johtuu yksinkertaisesti siitä, että siät nyt vaan on paljon tällä hetkellä. Ja onhan se toisaalta varmaan suosituin sisäpintamateriaali. Nepit ovat poikkeuksellisesti T3-kokoiset, mutta vaikuttavat toimivan näinkin. Pikku apulaiseni hukutti neppipihtien isomman yläleuan kumiosan, joten isompia neppejä ei nyt voi laittaa kiinni. Lintuset kotoisin yksityiseltä lahjoittajalta, ja cmx on ostettu Kangastukun alekorista.


Lintusista ja cmx:stä jäi sen verran, että just syntyi pari kestosidettä lisää lainaamokäyttöön. Aika suloisen näköisiä, vaikka itse sanonkin. Kummassakin on imuna pyyhefroteeta ja velouria.


Ja vielä yksi NB-kokoinen vaipatin Mummut -kaavalla. Tattijoustis on kotoisin Katin Musskoiden isosta joustiskasasta. Kakkoslatu näkyy lähinnä vinona painatuksena. Mutta se ei meitä haittaa! Sisäpintana Vekaravintin lahjoittama kuivaliinaneulos. Tämä on itsessään jo aika tuhti vaippa, vaikka täyttöaukko löytyykin. Tukikerroksena on luonnonvärinen puuvillacollege, johon on tikattu vielä 1 kerros joustofroteeta. Imuläppä on noin 1,5-kertainen ja sisältää peräti 5 imukerrosta. Silti se on ohut. Läpässä on 2 kerrosta joustofroteeta, kerros puuvillacollegea, kerros flanellia ja kerros bambuhamppufleeceä. Bambuhamppufleece on minijämäpala Vekaravintin lahjoituksen silpuista. Kankaita saatiin sieltä paljon, mutta ne on kutakuinkin käytetty lainaamovaippoihin. Käytännössä hyvät imukankaat ovat ihan finaalissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti