lauantai 5. heinäkuuta 2014

lainaamojen vaippapulan täsmäläkitystä..

Tämän julkaisun vaipat ovat valmistuneet edellisen postauksen jälkeen. Ja on lomalla ehditty muutakin tehdä kuin ommella :) Toissapäivänä ompelin vaan jonkun yksittäisen jutun, en edes muista mitä. Siivoiltiin ja leivottiin esikoisen kanssa hyvillä mielin. Eilinenkin meni mattopyykillä ja pizzaa leipoessa, koneita en kaivellut esille. Toisaalta ihan kiva, kun keittiln pöydällä ei ole ompelukone ihan koko ajan..


Ylhäältä vasemmalta lukien taasen selvityksiä. Ensimmäisenä oranssi "yhden koon" aio. Käytännössä minusta M-L-kokoiselle sopiva. Sisäpinta coolmax, säätönepit edessä. Sivunepillinen malli, jonka kaava on Fancy Clothesin The Hip Snappy Nappy. Coolmaxin tueksi ompelin hyvin ohuen elastaanitrikoon. Tuplapitkässä läppäimussa on 2x joustoforteeta ja 2x bambufleeceä. Ne on laitettu joka toiseen kerrokseen, eli bambut eivät ole peräkkäin. Lähimpänä peppua on joustis, joka imaisee pisut nopeasti. Välissä olevan joustiksen idea on toimia kosteutta levittävänä imuna. Materiaaleja on saatu Vekaravintistä, Katin Mussukoilta ja yksityisiltä lahjoittajilta.

Keskellä ylhällä on testivaippa. Kyseessä on tuttu ja käytetty Mummut -kaava (joka kuulema on ihan identtinen Pehmo-Nallen kanssa). Laitoin kuminauhojen sijaan reisiin foen, jollon vaippa ainakin teoriassa asettuu tiiviisti reiden ympärille, täyttöleveyttä on enemmän, ja jos nyt oikein tuijottelin, muodostui kuin itsestään ns. integroidut vuotosuojat. Käytäntö osoittanee, miten tämä toimii. Hahtuvahullun monissa suosiikivaipoissa rakenne on tämän tyyppinen, joskaan kaavasta ei minulla tietenkään oel havaintoja.

Ylhäällä oikealla on muutama villa-imu. Ne vlamistuivat kaikki eilen. Ensimmäinen on neulottu yksisäikeisestä, hiukan kierrertystä hahtuvalangasta (merkistä ei tietoa). Lanka on yllättävän kestävää yksisäikeisenäkin. Imuna jää ohuehkoksi, mutta toisaalta villa imee suhteellisen runsaasti, joten lisäimuna toimii varmasti aivan mainiosti. Keskimmäisessä imussa on hahtuvaa kiekolta yksisäikeisenä ja mukana samaa lankaa kuin edellisessä imussa. Kiekkohahtuva on mun makuun liina katkeilevaa, joten toisen kanssa aika jees. Imu valmistui alle puolessa tunnissa, eli tosi nopsa neuloa. Kolmas imu on samaa vihreää kuin ekakin imu, mutta nyt kaksinkertaista säiettä. Tää on tosi hyvän paksuinen ja mukava neuloa. Valmistui myöskin tosi nopeaan.

Alarivin kestositeet on tehty taas jämäpaloista, eli silppulaatikon täytön estämiseksi. Trikkot on kaiveltu sieltä. Molemmissa on taustapuoli pulia ja imuna 2 kerrosta joustoforteeta. Siteet on pehmoisia ja ohuita, joskaan megavuotoja näihin ei voi keräillä. Mutta itselleni nämä riittäisivät hyvin päiväkäyttöön.

Liivinsuojat on tehty myös jämäpaloista. Pääkallokuioisessa sisäpintana on kuivaliinaneulos ja imuna kaksinkertainen joustofrotee. Ei siis megaimuisia nämäkään, mutta normaalilla tihkuttelulla toiminee. Ötökkö (en muista oikeaa nimeä..) -kuosiset liivinsuojat saivat sisäpintaansa ohuen trikoon ja imuna myöskin 2 kerrosta joustofroteeta. Pisaramalli on käytännön sanelema juttu, niitä mahtuu 2 kpl tulemaan reisikolosta, jolloin tää on taloudellista ja tarkkaa. Eikä se tisu vuoda yläviistoon, joten nuo varmaan asettuu liiveihin kivasti. Itsellä ei ole vuoto-ongelmaa ollut, joten liivinsuojien käytöstä ei ole mitään kokemusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti