keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Villoja

Tilasin Myllymuksuilta merinovillaa välivaatteisiin. Ja nyt kun on ensimmäinen pakkasaamu, on jo aiheellista ommella..


Ensin leikkasin esikoiselle pitkikset. Poika on edelleen hoikkis, joten itsetehdyistä tulee melkeimpä parhaita. Tällä kertaa kaavana oli OB 4/2013 Segment legginssit. Käytin kokoa 128, ja venytin lahjetta noin 10cm resorin avulla. Mittanauhan perustellaa näiden pitäis olla aika hyvät, mutta kunhan lapsi saapuu paikalle testataan.. Tein näille käsinpesun ja lanoliinitin, niin villa ei kutita herkkää hipiää :)


Esikoisen housujen jämäpaloista tein tulevalle vauvalle tumput. Ohjeen nappasin täältä. Isothan nuo on pienelle, mutta oikeastaan paljon pienempiäa ei kyllä saa ommeltua, ainakaan saumurilla. Kääntöaukon ompelin käsin kiinni ja laitoin kärjetäkin kiinni toisiinsa muutamalla pistolla.


Ja sitten kolmantena, pikkuhiljaa jos valmistautuis vauvan tuloon. Tein kangaskorin näpsyille. Kori on korkeudeltaan noin 10 cm ja halkaisija ehkä 8 cm. Käytin marinoituja Ikean puuvilloja. Näiden lisäksi sain inspiraation laittaa vauvan vaipat kasaan, eli täyttelin sopivilla imuilla, taittelin harsot valmiiksi vaippapaketeiksi. Ja sit raahasin yhden hyllyn halliin, jotta siihen saa vauvan vaatteet. Kunhan joku ensin pesee ne... Puolillaan se hylly on jo, ennen yhtäkään vaatekappaletta.. Alahyllyllä on laatikko, jossa on isommat vaipat, nippu imuja ja kantoliina, virkattu peitto ym. Ylähyllyllä saapumista odottaa kori, jossa on silkkimyssy (Ruskovilla). Koriin sijoittelen lisäksi tumppuja ja sukkia, kunhan ne joskus peseytyy. Keskihyllyllä on pari unipussia odottamassa pientä nukkujaa.

Jotta mies antaa tuon hökötyksen olla ihmisten ilmoilla, se tarvitsee verhon, ja ajattelin siihen pellavaisen oloista kangasta, jota pitäis olla reilusti. Ja jos olis oikein jaksavainen, samasta kankaasta vois tehdä halliin uuden kapan.. Mutta jos sitten loppuviikosta. Huomenna on vielä viimeinen työpäivä ennen äityislomaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti