perjantai 19. syyskuuta 2014

Materiaalilahjoitusten kautta lisää vaippoja

Tilasin itselleni paketin Myllymuksuilta, ja laitoin viestin, että mukaan saa laittaa lahjoituskankaita Kestovaippayhdistyksen lainaamovaippoihin ja että pulaa on erityisesti imumateriaaleista, kuten bambu ja hamppu. Saimmekin mukavan nipun bambuhamppufleeceä, bambujoustofroteeta ja hamppujoustofroteeta. Tuo joustis on melkoisen mukavan oloinen materiaali. Se on niin ohut, etten usko häiritsevän, vaikka se pesuissa rummuttamatta jonkin verran kovettuisikin.


Ensimmäinen hamppupala oli korkeudeltaan juuri sopiva pikkuisiin nb-s kokoisiin imuihin. Laitoin taittoimuihin 2 kerrosta hammpujoustofroteeta ja yhden kerroksen puuvillajoustofroteeta. Näitä tuli suikaleesta 3 kpl. Kaikki kuosijoustikset on kotoisin Katin Mussukoiden isosta lahjoituksesta. Tiimaimussa on 3 kerrosta hammpujoustista ja kerros puuvillajoustista. Kaikki imut tuntuvat mukava ohuilta ja notkeilta. Osa näistä matkaa suoraan Vaasaan aiemmin tehtyjen vaippojen kavereina yövaippakäyttöön. Loput kulkevat lainaamovastaavan kautta tarvitseville. Taittoimujen koko on noin 30*30 cm ja timaimun noin 9*30cm.

Valitsin imuihin hampun kaveriksi nopeaa, levittävää imua puuvillan muodossa. Näin imu toimii jopa yksinään, eikä tarvitse kikkailla erillisten imulipareiden kanssa. Kolmeen kertaan taitettuna näissä taittoimuissa on 9 imevää kerrosta, ja kosteutta levittävät kerrokset tasaisesti imun eri kerroksissa.


Toisessa kuvassa on vasemmalla ylhäällä yksityiseltä lahjoittajalta saatu piparikukka-kuosinen Kestovaippayhdistyksen Sinä osaat (S) kaavalla tehty sisätäyttövaippa. Palat oli valmiiksi leikattu, ja vertasin niitä kaavoihini. Kulmia on hiukan pyöristelty, muita muutoksia en bongannut. Sisäpinnaksi arvioisin tenceljoustofroteen. Tikkasin sisäpintaan kiinni kerroksen mikrokuitufroteeta ja bambufleeceä silppulaatikosta kiinteäksi imuksi. Lisäksi laitoin paikan neppi-imulle, joten tämänkin yksilä toimii jopa yövaippana rittävillä lisäimuilla jos on tarvis. Kumpparit ompelin reisisaumaan ja jätin tikkaamatta, jotta jousto säilyy paremmin. Vaipassa on näin myös enemmän tilaa imuille,

Oikealla ylhäällä tiimaimu nb-s -kokoiseen vaippaan, jossa on 2 krs bambujoustofroteeta ja kerros pyyhefroteeta. Imu on pehmoinen ja notkea pikkukestopepulle. Edessä silppulaatikon jämistä koottuja kestositeitä, jälleen kaava Kestovaippalehdestä hieman kavennettuna. Vaalenapunaisessa sisäpinta trikoota, imuna collegea ja bambu-hamppufleeceä. Tässä on pul hiukan kapeampana kuin koko siteen leveys, ja pikkuhousuja vasten on fleeceä. Vihreäpintainen on oletettavasti tenceliä, imuna froteeta ja 2 krs hammpujoustista. Pikkuhousuja vasten on pul, joka  ei kaikilla pysy paikoillaan. Itselläni ei tällaisen kanssa ole ollut ongelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti