lauantai 14. tammikuuta 2017

Kaavatestausta Jujuna: Keep it casual

Pääsin mukaan Jujunan kaavatestaus-porukkaan. Kiva testata uusia kaavoja. Jo kättelyssä päätin, että testiin pääsee juniorille Chill -vinosepaluskaava. Esiteiniltä piti kysyäö mielipide, ja hän valitsi omaksi kaavakseen Jumpin.

Pojat ovat meillä laihoja ja pitkäjalkaisia, joten ilman mittanauhaa en näitäkään lähtenyt testaamaan. Esikoinen on lantioltaan noin 66cm, pituudeltaan päälle 140cm ja jalan sisäpituus on 68cm.2-vuotias juniori on arpamitoilla, ei suostu kovin hyvin mitattavaksi. Vyötärö on jotain 40-50 cm, jalan sisäpituus noin 30cm (vaipan alta) ja miehen pituus noin 94cm.


Esikoisen valitsema Jump on aika perushousu. Kaarevat taskunsuut saivat heti kiitosta. Mittataulukon mukaan tyyppi olisi noin 20cm liian kapea malliin, mutta silmä kertoi, ettei kyllä kavennella tarvii. Kivat kapoiset housut. Muutosta on vain lahkeensuissa, resori ei kelpaa. Mittasin lahkeeseen siis 65 cm sisäpituutta ja lisäsin 2 cm käännevaran. Justiinsa passeli.

Oravavelour on Metsolan alesta parin vuoden takaa. Ihme kyllä että se kelpasi. Pitää vaan itse vähän ohjailla, ettei ole riemunkirjava kokonaisuus, kundi kun vetää päällensä just mitä käteen sattuu..


Junnumpi sai Chillit. Ihanat. Vaippavaraa kestopepulle olisi saanut olla vähän enempi, ja minun ei olis pitänyt vetää vyötäröä näin tiukalle. Oma moka. Kaavan totteleminen olisi ollut viisasta. Lahkeissa ohjetta pidemmät resorti, koska mä vaan tykkään niistä. Leveämmälle puolelle lisäsin taskun. Ihan vaan kaapista valitsin lautasen, jolla piirsin puoliympyrän ja siihen kolon mukilla. Etukappaleeseen mukikolo ja kanttaus. Sitten kolmiaskelsiksakilla tasku kiinni etukappaleeseen. Taskukappaleen tein ruskeasta joustiksesta.

Joustofrotee kotoisin Metsolan alesta parin vuoden takaa. Resorit varmaan Kangashamstereista.

Jos (kesto)vaippaa ei olis, pussitus olis just sopivaa. Mittataulukkoon suhteutettuna, mitoitus on kapeaa. Voi olla, että siihen tulee muutoksia varsinaiseen myyntikaavaan. Tämä voi toki johtua myös tulostusongelmasta.

Kaavan tulostamisessa oli jotain ongelmaa, kohdistukset eivät osuneet kohdilleen. Ompeluohjeet olivat todella hyvät ja yksityiskohtaiset. Paperia säästääkseni tulostin ohjeista vain pari ekaa sivua ja tarpeen mukaan tarkistan koneelta jotain erityisjuttuja (kuten sen vinon sepaluksen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti