sunnuntai 31. elokuuta 2014

Monenlaisia lainaamovaippoja

Tiedätte varmaan kaikki sen, kun pitäs tehdä jotan, mut ei pätkääkään huvita. Mulla on ollut vähän semmosta työjuttujen kanssa. Äitiysloma kolkuttelee muutaman viikon päässä, niin on vähän vaikea motivoitua.. Olen ommellut (ja neulonutkin..) jotain kuitenkin. Ompelukset on pääasiassa viime viikonlopulta, villikset valmistui eilen. 


Tässä siis villanauhis. Pehmoinen kuori pikkuiselle, joustaa ei paina. Lanoliinittamattomana lähtee maailmalle. Ihanan pehmeä kyllä nyt jo. Jos vaan olis mitään tarvetta omalle pikkuiselle tämmöiselle, niin ehdottomasti neuloisin. Aivan ihanat! Ohje löytyi surffailemalla netissä, ja loppujen lopuksi se on myös päivittynyt Kestovaippayhdistyksen Kestoillaan! -blogiin. Lanka on peräisin Vekaravintistä ja saatu lahjoituksena.


Toisena esittelyssä harkkahousut. Näiden kaava on ihan itse tehty, ja kaava on Kestoillaan!-blogissa.  Kaava on kooltaan melko reilu, ja suunniteltu vain pikkulirahduksiin. Sopinee parhaiten 2-3 -vuotiaille kuivaksiopettelijoille. Öttömönkiäiset -pul on kotoisin yksityisen lahjoittajan varastoista, samoin sisäpinnan raitatrikoo. Kestokuplis löytyy sivuilta. Se on luomulaatuista joustofroteeta. Imuina tässä yksilössä on velouria ja flanellia.Vyötärölle laitoin resorin ja lahkeensuihin kuminauhan. Kaava toimii myös foe-kannatuksella.


Kolmantena näkyviin sisävaippa koossa S. Kaavana Kestovaippayhdistyksen Sinä osaat! Kaikki kangasmateriaalit on saatu yksityiseltä lahjoittajalta. Ulkopintana pehmoinen puuvillaneulos, jonka tukena bambufleeceä. Sisäpinnassa auringonkeltainen cmx, johon on ommeltu kiinteäksi imuksi kerros tuhtia joustofroteeta. Vaipassa on paikka neppi-imulle, joten siitä saa vaikka yövaipan.


Neljäntenä esittelyyn NettiJadena koossa M. Tämäkin kaava löytyy Facebookin OMV:n TSI Paja -ryhmän lisäksi tekijän luvalla Kestoillaan! -blogista. Kaavan on suunnitellut Jannina Vanhala (nainen Jadenan takana). Ulkopintana Katin Mussukoiden lahjoittamaa tatti-joustofroteeta, jota tukee Vekaravintin lahjoittama luomupuuvillacollege. Sisäpinta on coolmaxia ykstyiseltä lahjoittajalta. Läppäimussa on 3 kerrosta joustofroteeta ja kerros luomupuuvillacollegea. Isommilla pisumäärillä tämä kaipaa imuisaa kaveria esimerkiksi hampusta tai bambusta. Hahtuvaimun voi myös sujauttaa taskuun.

Viisi nb-kokoista lisäimua syntyi Katin mussukoiden tattijoustiksesta, pyyhefroteesta ja fleecestä. Ideana näissä on kuivapinta (fleece). Kooltaan imut ovat aika pieniä, mutta toki ne sopivat myös täsmäimuiksi isommille. Imut ovat ohuita ja notkeita, tarvittaessa voi kasata useamman päällekäin. Imut on mitoitettu mahtumaan ImseVimsen flanellette -vaippaan.

 Ja nippu imuja.. Vasemmalta lukien 2 krs joustofroteeta ja 1 krs mikrokuitufroteeta. Nepeillä, joten saa kiinni mihin tahansa aiemmin (tai myöhemmin) tekemääni vaippaan. Toimii toki taskussa ihan kiinnittämättäkin. Suhteellisen nopea imu, ja imukykyäkin mikrokuidun ansiosta pitäisi olla ihan mukavasti. Pituus on noin 1,5x vaippa. Toisena ns. normi neppi-imu. Materiaalina 3 krs bambu-hamppufleeceä jostain jämäpalasta. Kolmas on taasen taitettava imu, kerros luomupuuvillaa ja 2 krs tebcel joustofroteeta. Löytyi silppulaatikon uumenista. Neljäs on myös silppulaatikon uumenista, kerros joustofroteeta, kerros mikrokuitufroteeta, koko matkalla kerros tenceliä, ja toinen kerros noin puoleen väliin saakka kärjestä ja kerros luomupuuvillacollegea. Pituus taas noin 1,5x.


Ja sitten nb-kokoinen söpöys, tuunattu ImseVimse flanellette. Kuosi kotoisin Katin Mussukoilta.Lisäksi lisäsin toisen imuläpän, jossa on kuosijoustista ja 2 krs hamppupuuvillaa. Hamppupuuvilla on leikattu pahasti kiertyneestä Jutan hamppuimusta. Kyseinen imu oli myös todella suuri, joten sen laittaminen vaippaan olisi ollut hankalaa. Näin tämäkin saa jatkoaikaa sopivassa paikassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti