keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Syyslomailua

Työt haittaa harrastuksia, ja en ole ehtinyt ompelemaan oikeastaan lainkaan. Loman alettua, otin heti kankaita esiin ja ompelin muutaman tunnin. Tehokkaana apulaisena toimi 5-vuotias poikani. Hänen spesialiteettinsä on leikata vaippareikiä (=ympyröitä) kankaasta.

Ensimmäisenä saksin kappaleiksi Emeli Designin lahjoittaman kirahvitrikoon vaipoiksi ja muuksi. Käytin jälleen Henni Mustakorven yhdenkoon vaipan kaavaa. Lainaamot kaipaavat nimenomaan yhdenkoon vaippoja tällä hetkellä.


Ensimmäiseen vaippaan tein röyhelöt. Jotenkin ne toimivat paremmin sisävaipassa ompelun kannalta. Kujalliset tahtovat jäädä löysiksi, ehkäpä kangasmäärän takia. Trikoon tukena on kierrätyspyyhefrotee. Sisäpintana mangonkeltainen tencel Myllymuksuilta vuodelta nakki ja kivi. Kumpparina luottokumppari eli Prisman Super-Elastic. Toimii :)


Toisessa vaipassa samalla kaavalla tehtynä on kujat, ja jo kuvasta näkyy, miten jää paljon löysemmäksi. Kumppari ei vaan jaksa vetää kunnolla suppuun paksua kangasta. Sisäpintana tässä pehmoinne babyfleece, muuten samat materiaalit kuin edellisessä. Jotenkin vaipasta tulee myös siistimpi ulkoreunan röyhelösaumuroinneilla..


Silpuista syntyi pesulappuja. Näissä on kaikissa taustalla pyyhefrotee. Trikoo on pehmoisempi pikkupepun tai nassun pyyhintään. Mutta toisaalta froteella voi vähän hangatakin vaikka jotain ruoantähteitä pöydänpinnasta. Ovat siis monikäyttöisiä ja kooltaan just sellasia kun silpusta sattui syntymään.


Toinen Emeliltä saatu lahjoituskangas on apelsiinijoustofroteeta. Aivan ihana ja muhkea kangas, kuitenkin notkea. Tein siitä nettinöttösen täyttöversiona ja sisäpinnaksi valitsin tencelin. Ihanan pehmoinen pienen vauvan vaippa. Näpsykiinnitys toimii pikkuisella ja vaippa pysyy pehmoisena ja notkeana. Napakan kuoren kanssa toimii myös ilman kiinnitystä.


Ja silput taas hyötykäyttöön. Jälleen pesulappuja. Keltaiset ovat kauttaaltaan tenceliä, joustofroteen taustana tencel.

Kun tekee pienessä ajassa useamman tuotksen, tuntee itsensä tehokkaaksi ja harmittelee töiden paljoutta. Nyt onneksi luvassa on pikkuisen helpompi työjakso, jolloin tunteja ei ole ihan yhtenään. Jos ehtii vähän myös ommella. Näiden lisäksi tein pitkikset pojalle, joka ei kuvattavaksi suostunut. Käytin itse muokattua kaavaa, venytin taas laheita ja sopiavt tuli. Kohta on varmaan siirryttävä housukaavoissa 130cm luokkaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti