perjantai 19. kesäkuuta 2015

Lomapöksyt esikoiselle ja pari bodya juniorille

Niin, eikös se mene niin, että pakkaamisen sijaan viime hetkillä ommellaan nitä lomavaatteita. Esikoinen tarvitsi edes yhdet pöksyt, koska pikkuvelikin sai kolmet. Niimpä kangashamstereiden nippujen kimppuun ja pienellä ohjauksella poika valitisi dinokankaan, josta tulikin ohuet kesäshortsit.



Kaavana oli joustocollarista tekemäni housujen kaava. Taskut jätettiin toiveesta pois ja vyötärölle korkea, napakka resori. Mukavuus on taattu! Ja huomaampa nyt, että tuo kangas ei tainnukaan olla kuvioinniltaan miten päin vaan sopivaa.. Nuo dinothan roikkuu kaikki pää alaspäin. ou jee..

Tein myös juniorille pari bodya, ekaa kertaa ikinä. Ja vaikka luulin, et mulla on hyvät peruskaavat Ottobreissa, niin eipä ollutkaan, Mulla on vaan kietasubodyn kaava. No kaikki-heti-tänne-mulle-nyt tyyppi sitten päätti soveltaa ja ihan toimiva siitä tuli. Muokkasin kietaisubodysta tavallisen raglanhihaisen, lisäsin selkäpituutta ja pätkäsin hihoja, kun tultiin lämpimään lomalle.



Taas Kangashamstereista ostettuja jämä-silppupaloja. Keltaisen tein eka, ajatuksena et kun tuo on niin kamala kangas ni ei haittaa jos ei onnaa. Ja oikeestaan, siitä tuli tosi kiva. Kanttaukset tein ompelemalla resorin saumurilla ja tikkasin siksakilla sitten kolminkertaiseksi. Nepit on liian isoja, ek:n valikoima ei tunne kivempia. Ja ei voinu oottaa, et tulis jostain tilaamalla. Täällä reissussa sitten tilasin neppipressiin leuat myös metallinepeille ja 500 rengasnepparia. Kelpaa nepitellä sit bodeja (joita tällä vauhdilla ei kauaa tarvita, pikkuherra 7,5kk nousi jo tukea vasten seisomaan..)

Nepit olis tarvinnu tukea enemmän, mutta ovat kyllä hipun liian suuria. Väittäisin, et jos mahtuu kokonaan kantille, pysyy hyvin suuremmin tukematta. On hiukan tuo trikoo reikiintynyt neppikohdista. Ja tuo valkoinen osa leuan alla saanut sellaiset tahrat, ettei varmaan puhdistu..


Body käytössä Legolandissa Kaliforniassa :)

1 kommentti:

  1. Aivan ihania vaatteita ja etenkin bodyt näyttävät kesäisiltä ja onnistuneita.

    VastaaPoista