maanantai 29. joulukuuta 2014

Kangaspinojen vajennusta

Pikkuisen vauvan kanssa on hiukan muita kiireitä, ja ompelukone ei pääse surraamaan ihan niin usein kun toivoisin. Mieskin alkaa hermostua kaikkiin kangaspinoihin. Ennen joulua siivosin koneen pois keittiön pöydältä, mutta ennen sitä piti vähän ommella.


Kaavana Huisi NB kiinteäimuinen taskuvaippa. Kaava valikoitui puhtaasti sen mukaan, mikä kankaalle mahtui. Käytin siis jämäpalan pulia ja coolmaxia. Tässä vaipassa on neppikiinnitteinen lisäimu sisäpuolella. Imussa on flanellia ja bambu-hamppufleeceä. Coolmaxin alla on kiinteänä imuna 1 kerros flanellia. Tämä yksilä päätyi testikäyttöön omalle vauvalle, ja kyllähän se noin 5 kiloisella toimii. Pienemmälle tarvittaisiin todennäköisesti lisäsäätötarra. Omallani olen käyttänyt tässä täytteenä Mannamaan s-kokoista perhostaittomua. Yhdistelmä toimii erinomaisen hyvin. Isoon kakkatestiin tämä ei ole ainakaan vielä päässyt. Kun kuorma on valmis, matkaa tämäkin lainaamokäyttöön hyvässä imussa. Kankaat on yksityisiltä lahjoittajilta.

Lisäksi silppusin palasen mikrokuitufroteeta lainaamoihin imuiksi ja päällystin äitiyspakkauksen Imse Vimsen imun joustofroteella. Halkaisin imun ensin kahtia ja kumpaankin puolikkaaseen laitoin kuosillisen joustiksen. Joustis toimii nopeampana, levittävänä imuna ja 2 kpl pötköjä asettuu paremmin vaippaan kuin kerran taitettu jäykähkö taittoimu. Imse Vimsen olen ostanut omalle vauvalle jossain vaiheessa ja päällystin sen omalla kankaallani, eli se on ja pysyy tässä taloudessa.

Mies viettää vielä toista viikkoa ansaittua isyyslomaa, joten ompelukone pääsee varmaan töihin parin päivän sisällä.. Yövaippoihin tarvitaan omaan käyttöön täydennystä (lue isompaa kokoa..) ja taskuvaippojakin olisi hyvä pikkuisen ommella. Lisäksi muutamaan vaippaan aion vaihtaa kuminauhoja, niin saan ne jo käyttöön.

Ja ainiin.. Kuvaa ei ole, mutta tein itselle myös pitkikset merinovillajoustiksesta. Siihen upposikin aika iso pala kangasta... Mutta hyvän oloiset ne on. Kaavan tein Mallikelpoinen -blogin ohjeen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti